Header Ads

Cladire de birouri in port

Pana in primavara vom suspenda temporar publicarea de articole legate de cladirile din zona Peninsulara. Aceasta decizie este luata intrucat asteptam finalizarea lucrarilor de reabilitare a strazilor si de reabilitare a unor cladiri. Asa vom putea sa va aducem in fata ochilor imagini de actualitate.
In toata aceasta perioada ne vom axa pe cladirile istorice din Portul Vechi si statiunea Mamaia, dar si din alte zone ale orasului.
In articolul de fata vom vorbi despre o cladire de birouri din port.
Este vorba de un imobil cu demisol, parter si etaj, in stil modernist.
Alte detalii legate de functiunea initiala a cladirii si arhitect momentan nu avem.
Tinand cont de arhitectura cladirea e posibil sa fi fost rodicata la sfarsitul anilor '30 sau chiar in anii '40.
Cert este ca a fost reabilitata destul de bine singura observatie fiind legata de disparitia feroneriei originale care decora ferestrele de pe casa scarii si disparitia usii originale.
Pe aceasta cale facem un anunt sau un apel catre detinatorii de cladiri istorice care doresc sa le reabiliteze.
Daca tamplaria ferestrelor poate fi inlocuita fara probleme, NU schimbati usa de acces si feroneria care decoreaza casa scarii. Acestea sunt unicat, realizate la comanda special pentru imobilul respectiv. Restaurarea lor, care surprinzator nu este atat de costisitoare pe cat s-ar crede, aduce un plus valorii imobiliare. De asemenea nu trebuie data jos sau acoperita placuta cu numele arhitectului. O cladire cu semnatura unui arhitect foarte cunoscut si recunoscut pentru valoarea sa, va avea un pret mai ridicat decat un imobil fara semnatura.

Foto: Ovidiu Oprea
No comments

Powered by Blogger.