cityconstanta@gmail.com

February 3, 2014

Vila Leon

Prin amabilitatea lui  Steve Waldman, proprietarul vilei Leon şi urmaşul lui Herş Leon Vlodingher am avut ocazia de a vizita această superbă clădire amplasată pe strada Mircea cel Bătrân în apropiere de intersecţia cu Dragoş Vodă.
Imobilul realizat in 1935 poarta semnătura celebrului arhitect constănţean Harry Goldştein autorul unui număr impresionant de imobile din oraş.Clădirea a fost proiectată ca un mic bloc pentru membrii familiei Vlodingher. Herş Leon Vlodingher fiind un prosper om de afaceri constănţean din perioada interbelică. Acesta se ocupa în principal cu importul de fructe.
Ca mai toate imobilele din acele vrmeuri are o intrare principală şi una secundară de servici, cea din urmă având şi un spaţiu locativ pentru personalul de întreţinere.
Imobilul este desfăşurat în total pe 5 niveluri. Vila este realizată în stil mediteranean.
Uşile şi porţile de acces decorate cu motive florale sunt absolut impresionante. Aici am întâlnit ceea ce pot spune fără să greşesc că este cel mai frumos mâner de uşă din Constanţa - acesta reproduce în mod fidel o pană.
Vila beneficiază de două terase de mari dimensiuni, terase ce oferă o superbă panoramă asupra plajei Modern şi Portului Tomis.
Imobiul prezintă o particularitate interesantă. Din construcţie a fost proiectat cu tavane false prin care trece sitemul de ventilaţie.


0 comments:

Post a Comment

Cele mai citite articole

Recomandam

Arhiva