cityconstanta@gmail.com

February 5, 2014

Revoluţiei no. 25

Pe strada Revoluţiei din Decembrie 1989 la numărul 25 se află un bloc modernist cu 3 etaje. Blocul are o serie de particularităţi.
În primul rând trebuie evidenţiată acea bucăţică de catarg de la etajul 1. La orginine catargul se continua până la ultimul etaj şi peste acesta. Dacă s-ar fi păstrat am fi vorbit astăzi de cel mai mare catarg art deco din Constanţa, un adevărat landmark al străzii.
Al doilea lucru pe care îl subliniem este că arhitectul imobilului este nimeni altul decât Ion Căpşuneanu, cel care a realizat şi şcoala I. Gh. Duca - sediul actualei biblioteci universitare. La o privire atentă se observă că intrarea în acest bloc şi corpul casei scării sunt identice cu cele ale bibliotecii universitare.
Feroneria uşilor este simplă, în ton cu blocul.Si o imagine de epoca din colectia Arhitect Radu Cornescu


  2 comments:

 1. buna ziua, am o intrebare:
  aveti cumva si alte imagini cu aceasta cladire ? Locuiesc in blocul aflat imediat alaturi, iar parintii mei au apucat momentul (dupa Revolutie) cand locatarii imobilului prezentat de Dvs. au inlocuit usa originala cu ceea ce se vede astazi. De cateva luni lucrez la inventarierea tuturor usilor Art-Deco din Constanta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. buna ziua,
   din pacate, momentan alte imagini de epoca cu imobilul nu avem

   Delete

Cele mai citite articole

Recomandam

Arhiva