cityconstanta@gmail.com

February 24, 2014

Arhiepiscopiei no.8 - Blocul cu albine

Pe strada Arhiepiscopiei la numarul 8 se afla un bloc art deco cu 3 etaje. Printre termopane si polistiren reusim cu greu sa deslusim elementele arhitecturale originale. Candva cladirea arata spectaculos avand coloane deasupra ferestrelor de deadupra usilor de acces in imobil. La o privire mai atenta asupra balconului de la etajul 2 observam doua elemente decorative ce au supravietuit pana astazi. Este vorba de doua albine.
Usile au si ele teme naturale. Mai exact modelul de pe ele reproduce o frunza pe care merg in sir mai multe albine extrem de bine realizate. Din pacate de pe poarta de acces in curtea interioara albinele au disparut in totalitate, in timp ce pe cealalta usa aripile acestora au fost rupte. Daca facem un exercitiu de imaginatie - usile intregi cu sticla mata. Pe timp de noapte impresia pe care o avea trecatorul trebuie sa fi fost una spectaculoasa.
Domul Valentin Mandache, expert in cladiri istorice lanseaza teoria conform careia imobilul a fost ridicat de o companie de asigurari interbelica.


0 comments:

Post a Comment

Cele mai citite articole

Recomandam

Arhiva