cityconstanta@gmail.com

December 12, 2013

Ferdinand no. 32A

Pe bulevardul Ferdinand la numărul 32A găsim un alt bloc în stil socrealist.
Blocul în cauză face parte dintr-o serie de clădiri din centrul vechi ale căror subsoluri prin ceea ce "ascund" ar putea fi incluse în circuitele turistice (Muzeul de Artă Constanţa, Hotel Hrisicos, Casa Damadian, Colegiul Mihai Eminescu).
Blocul a fost proiectat iniţial ca şi hotel de către arhitectul Gabriel L. Korn. Imobilul cu 3 etaje şi mansardă a fost ridicat peste unul din cele mai mari buncăre din timpul celui de al doilea război mondial. Imobilul beneficiază şi de o sală de conferinţe.
Pentru sala de conferinţe, pe lângă încălzirea centrală cu apă caldă s-a prevăzut ventilarea mecanică, cu filtrarea, umidificarea şi încălzirea aerului. La sala de conferinţe, finisajul proiectat este mai pretenţios: tencuieli speciale cu rumeguş şi praf de piatră, tavane de ipsos profilate şi pardoseli de marmură de Ruşchiţa şi Sebeş. S-a proiectat pentru această sală mobilier special de stejar natur, executat de cooperativa "Petöfi" din Miercurea Ciuc şi lustre pentru sala de conferinţe executate de fabrica "Pădurea Neagră" (cea mai veche fabrică de sticlă de pe teritoriul României - n.n.)
     În hol, luminatul artificial a fost rezolvat cu cupe de ipsos îngropate în tavan şi lămpi îngropate făcute din lame de cristal dese, care asigură difuzarea lumii trimise de becurile din spatele lor.
     Intrarea în sala de conferinţe a fost retrasă dinspre stradă şi înălţată cu câteva trepte, ca să capete degajarea necesară unei intrări mai importante.


0 comments:

Post a Comment

Cele mai citite articole

Recomandam

Arhiva